Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Numerológia a számok jelentése.

A numerológia felhasználható arra, hogy irányt és értelmet találjon az életedben. Előrejelzésre is használható, hogy lássuk, milyen energia fog befolyásolni téged a jövőben. Sokan még a numerológiát is erőforrásként használják, amikor egy gyermeket vagy vállalkozást neveznek el. A névben szereplő számok befolyásolják általános személyiségét és potenciálját, így néhányan nagy szándékot fognak tenni egy olyan név kiválasztására, amely a kívánt eredményeket hozza. A születésnapod teljes egészében számokból áll. Még a nevedben lévő betűk is megfelelnek bizonyos számoknak. Számok vannak az életkorodban, a házszám, a telefonszámodban, stb. Körülötted vannak és benned is! A legközvetlenebb módja annak, hogy befolyásolják az energiáitokat is. A diagramotokban szereplő számok - mint az életút és más magszámok - nagyon személyes módon hatnak rád, mert a születési dátumotokból és a teljes nevedből származnak.

                                        Elsőként ismerjük meg a számok jelentését 1-9-ig!

   Egy jegyű számok jelentése!

A 9- egyjegyű szám a tanulmányozásának alapja és lényege. Mindegyik számnak megvan a maga szimbolikája és jelentése majdnem olyan, mint a saját személyisége, és jelenléte különböző módon befolyásolja az életünket.Ezeknek a számoknak az egyedi jelentésének megértése segít abban, hogy megkapjuk azokat a fontos üzeneteket, amelyeket küldenek, amikor megjelennek a számmisztikánkban és egész életünkben. Az 1-es szám  az első szám – közvetlenül a kezünkbe adja a hatalmat, a függetlenséget, a bizalmat és az új kezdést.

1-es szám a Tarot kártyában és az asztrológiában

A Tarot 1 a Mágus A mágus - nagy arkánumkártya száma.

A jelentéséhez hasonlóan ez a Tarot kártya azt tanácsolja, hogy az Összes rendelkezésre álló erőforrást használja fel a lehetőségek megjelenítésére és a saját jövőjének építésére. Az állatöv tanulmányozása során az 1 mind a Koshoz, mind az első jelhez, mind az Oroszlánhoz kapcsolódik. Az 1-hez hasonlóan mindkét asztrológiai jel virágzik a tevékenységben, a szabadságban és az önkifejezésben.

1-es szám jelentése.

Az 1-es számú szimbólumkör vagy pont megerősítése Én vagyok a Nap bolygó Az 1-es szám a semmiből jön elő. Úgymond a 0-s számból született. Az 1 minden lénynek a középpontja, a Teremtőé, aki én vagyok. Az 1-es szám megpróbálja felfedezni a saját identitásodat. Ez egyben a kreatív és energikus természetet is jelenti. Az összes többi szám ebből fakad. Az 1-es számmal minden lehetőség nyitva áll. A körök és pontok szimbólumokat az 1-hez rendelik. A kör a Nap szimbóluma, amely az abszolút tökéletességet vagy az istenit jelenti.

Annyi motiváció és lendület övezi ezt az egy számjegyű számot. Igazi úttörő, aki alig várja, hogy új törekvésekbe kezdjen, és kikövezze az utat mások számára, hogy kövessék őket. Ez egy természetes vezető és egy proaktív erő. Az 1-es szám az újdonságot, a mozgást és a ránk váró lehetőségeket jelképezi. A spirituális szimbolikában ez a teremtés száma és minden dolog születése – a világegyetem isteni eredete.

A számmisztikában az 1-es szám a lehetőség gyökere az életünkben. A bizalom, a hatalom és a cselekvés szimbóluma. Arra késztet minket, hogy megvizsgáljuk jelenlegi körülményeinket, és felismerjük, hogy megvan a hatalmunk ahhoz, hogy bármivé változtassuk őket, amit csak akarunk. Még ha félünk is, az 1 arra ösztönöz minket, hogy átvegyük az irányítást a jövőnk felett, és új kezdeteket öleljünk fel. Annyi motiváció és lendület övezi ezt az egy számjegyű számot. Igazi úttörő, aki alig várja, hogy új törekvésekbe kezdjen, és kikövezze az utat mások számára, hogy kövessék őket. Ez egy természetes vezető és egy proaktív erő. Az 1-es szám az újdonságot, a mozgást és a ránk váró lehetőségeket jelképezi. A spirituális szimbolikában ez a teremtés száma és minden dolog születése – a világegyetem isteni eredete.

A számmisztikában az 1-es szám a lehetőség gyökere az életünkben. A bizalom, a hatalom és a cselekvés szimbóluma. Arra késztet minket, hogy megvizsgáljuk jelenlegi körülményeinket, és felismerjük, hogy megvan a hatalmunk ahhoz, hogy bármivé változtassuk őket, amit csak akarunk. Még ha félünk is, az 1 arra ösztönöz minket, hogy átvegyük az irányítást a jövőnk felett, és új kezdeteket öleljünk fel.

1-es szám erősségei

Független: az 1-es szám összes száma közül az 1 a leginkább önellátó, és semmi másra nincs szüksége, csak önmagára és energiájára a gyarapodáshoz. Nem ül karba tett kézzel a lehetőségeket, hogy jöjjön létre, ez teszi a saját szerencséjét kihasználva körülmények között mások félnek felfedezni. Az 1- született nem akar időt pazarolni arra, hogy elakadjon a tárgyalásokon vagy a tervek megvitatásában. Egyedül nagyobb rugalmasságot és gyors, hatékony mozgást tesz lehetővé.

Célorientált: Pozitív kilátással és megingathatatlan önrendelkezéssel ez a szám kiemelkedik a célok meghatározásában és követésében. Nehéz megállni, mert egy olyan világot lát, amely tele van lehetőségekkel, csak arra várva, hogy kihasználják. Nem arról van szó, hogy az 1-es szám nem lehet elégedett, hanem arról, hogy elégedettsége az aktív és mindig előrehaladó érzésből származik. Néhány szóban: Miért állnál meg, ha előre tudsz haladni?

Innovatív: Az erős akaratú 1 számára nem léteznek úttorlaszok - nem azért, mert nem merülnek fel, hanem azért, mert ez a szám innovatív gondolkodásmódja új ötleteket és kreatív megoldásokat találhat a körülöttük való munkavégzéshez. Ahelyett, hogy megrémülnének az akadályoktól, az 1 úgy tekint rájuk, mint egy kihívásra, amelyet le kell küzdeni (és le is fog küzdeni). Látni egy ajtót, ahol mások egy falat látnak, az 1 sikerének egyik fő eszköze.

1-es szám gyengeségei

Erőteljes: Bár ez a szám ambiciózusnak tűnhet, a semmi nem állítja meg hozzáállása azt is eredményezheti, hogy nemtörődöm vagy uralkodónak tűnik, amikor előrenyomul. Inkább fizikai, mint spirituális, nincs szüksége senki más segítségére, és túlságosan a saját törekvéseire összpontosít ahhoz, hogy észrevegye, mikor sértésnek minősül. Az együttműködés és a türelem lágyabb energiáit félrelökik a mozgás és a haladás érdekében.

Kockázatos: Az 1-es szám rettenthetetlennek nevezné magát, de az előrelátás hiánya túlságosan könnyen bajba vezetheti, amit el lehetett volna kerülni. Az alagút látása és a legyőzhetetlenség szélsőséges érzése miatt az 1 annyira az előtte lévő útra összpontosít, hogy kihagyhatja a perifériás látás figyelmeztető jeleit.

Kétséges: Egy ilyen szélsőséges késztetéssel, hogy megvalósítsuk és sikeresek legyünk, az önbizalomhiány ennek a számnak az Achilles-sarka. Bár kívülről nem mutatja meg, az 1-es szám mély félelmet táplál a hibák elkövetésétől vagy a cél elérésétől. Még a kisebb kritikát is megszívleli, de végső soron motivációként fogja használni a javuláshoz.

2-es szám a Tarotban A főpapnő - nagy arkánumés az asztrológiában :

A Tarot 2-es számú kártyája nagyon illően a Főpapnő,  ami a legintuitívabb az összes Tarot kártya közül. Mint a 2 ereje nagy, de csendes. Az asztrológiában ez a szám a Bika-b jelhez kapcsolódik,és asztrológiában a 2-es ház, amely az állatöv második jele és a Rák d az IV-es ház az otthon. A 2-es szám kellemes természete és csendes kitartása jól ábrázolja mindkét asztrológiai jelet.

2-es B-szám jelentése

A számú szimbólum Yin és Yang megerősítés Megértem az utam, és könnyedén követem a Hold bolygót.  A 2-es számnál az 1 két különböző pólusra oszlik, amelyek kezdetben ellentéteknek tűntek. De végül, de nem utolsósorban, egyesítetted a két pólust, és az ellentéteik megoldódtak. A 2-es szám a kettőt, a dualitást jelenti. A kettő azt jelenti, hogy az ellentétek összetartoznak, és döntéseket kell hozni. A 2-es szám szimbóluma egy kör, amely két félből áll, amelyek a polaritást jelentik. A két fél, amely yin és yang, éjjel-nappal vagy férfi és nő.Rendkívül nőies erőként ismerik, amely mind a kegyelmet, mind a hatalmat képviseli. Együttműködő, mindig arra törekszik, hogy békét és egyensúlyt hozzon vissza egy kapcsolatba vagy különböző helyzetbe. Ez a szám is nagyon érzékeny az összes szám közül a legerősebb intuícióval rendelkezik. Képes ösztönösen érzékelni az érzéseket, majd ezeket az arra használja, hogy empatikusan kapcsolódjon másokkal. A 2-es lényege a partnerségek két ember, fogalom vagy dolog találkozása vagy kiegyensúlyozása. Bár nagy hatalma van minden helyzet felett, olyan diplomáciával és tapintattal használja, hogy az eredmény nem ellenőrzés és tekintély, hanem harmónia és csapatmunka. Ez egy közvetítő, aki képes a helyzet két oldalát elfogulatlan módon látni, és másokat a középső úton vezetni.

2-es szám erősségei

Intuitív: Nagyon mély és tudatalatti szinten ez a szám olyan energiákat képes felvenni, amelyeket nem lehet látni, csak érezni. Ez a tulajdonság lehetővé teszi a 2-es szám számára, hogy ösztönösen tudatában legyen azoknak az érzéseknek, gondolatoknak, reményeknek és félelmeknek, amelyeket mások még ki sem fejeztek ki, majd felhasználja őket lehetőségként arra, hogy támogatást és együttérzést nyújtson a partnerségnek.

Egyesítő: A 2-ese béketeremtő, amely nagyon is tisztában van az együttműködés értékeivel. Ez diplomáciai a kapcsolataiban, mert bármi másnak lenni kiegyensúlyozatlanságot okozna. Még akkor is, ha szembe kell néznie a kontrasztos energiákkal, ez a szám látja, hogy a különbségek hogyan egyesülhetnek, hogy valami teljes és jól lekerekítettet hozzanak létre.

Befolyásos: A 2 hatalmas hatalommal rendelkezik a helyzetek és kapcsolatok felett (szeretet és más), de olyan óvatosan kezeli, hogy befolyása szinte észrevétlen marad. Olyan, mintha a színfalak mögött működne: senki sem látja, hogy ez megtörténik, de az eredmények tagadhatatlanok. Nem kell erőszakot erőltetnie vagy alkalmaznia másokkal, mert hihetetlen együttérzési és együttműködési képességei befolyásolják őket abban, hogy kövessék az útmutatását.

2-es szám gyengeségei

Határozatlan: Annak érdekében, hogy mindig középen maradjon, a 2-es szám nehezen látja az elfogultságokat, ami megnehezíti a nagy és kicsi döntések meghozatalát. Ha egy preferenciát így vagy úgy nem lehet azonosítani, ez a szám elakad a tétlenségben.

Könnyen megsértődik: A vágy, hogy harmóniát csepegtessen önmagába és másokkal, olyan erős, hogy még a legkisebb irt vagy sértés is eldobhatja a 2-es számot az egyensúlyból és a fájdalom világába. Nagyon érzékeny energiák vannak itt. Azok után, amit az egység megteremtésébe fektet, minden, ami fenyegeti vagy ellenük dolgozik, különösen fájdalmasnak érzi magát a 2 számára.

Meggyőző: a 2-es szám félreteszi saját szükségleteit, hogy megőrizze a békét. Passzívabb, mint magabiztosabb, túl sokáig maradhat kellemetlen helyzetben, csendesen küzdve, hogy önmagában jobbá tegye, ahelyett, hogy közvetlenebb és hatékonyabb lenne a cselekedeteiben. Gyakran a jelenlegi tapasztalatait választja egy új és más út helyett.

3-as szám a Tarotban A császárnő - nagy arkánum és az asztrológiában

A Tarot 3-as számú Tarot kártyája a Császárnő, a kreativitás és a termékenység kártyája. Ő az élet forrása, és arra ösztönöz minket, hogy fogadjuk el a körülöttünk lévő természetes szépséget és művészetet. Az asztrológiában az Ikrek-3-as c-és a Nyilasi 9-es ház csillagjegyei a 3-hoz kapcsolódnak. Mindkét jel él, hogy felszívja az életet, és a közös ötletekből és élvezetes tapasztalatokból táplálkozzon.

3-as szám

Amikor az optimista 3-as számról van szó, a kommunikáció, a kapcsolat és a féktelen kreativitás a rendelkezésre álló lehetőségek. A 3-as szám, más néven égi szám, az 1-es és 2-es számokból jött létre vagy született. A 3-as szám a szeretetet, az energiát és a bölcsességet jelenti. A lélekhez is hozzá van rendelve. A három energia előre áramlik és növekedést hoz. Belép az egyetemes erőként való létezés teljességébe.

A 3-as szám egyike a kilenc szám közül nagyon fontos szimbólumának: az egyjegyű számoknak. Háromszög megerősítése Kezdete, közepe és vége a Jupiter bolygó teljességét képviseli. A 3-as szám, más néven égi szám, az 1-es és 2-es számokból jött létre vagy született. A 3-as szám a szeretetet, az energiát és a bölcsességet jelenti. A lélekhez is hozzá van rendelve. A három energia előre áramlik és növekedést hoz. Belép az egyetemes erőként való létezés teljességébe. A 3-as számhoz rendelt szimbólum a háromszög. A háromszög az egyenlőség és a tökéletes harmónia szimbóluma. Isten és a természet Szentháromságát is jelenti, például test-lélek-szellem vagy anya- apa-gyermek. A 3-as szám vidám fiatalos és vonzó és pozitív, és hihetetlen életkedvvel rendelkezik. Egyik élvezetes élményről a másikra táncol, és alig várja, hogy kölcsönhatásba lépjen másokkal. A 3-as szám értékes képessége a kommunikáció, és ezt a tehetséget arra használja, hogy széles és érdekes baráti, szeretői és rokonlelkű köröket építsen. Nagyon eredeti, és magában foglalja az egyedi gondolkodást és a kreatív kifejezést. Ez a szám művészi, kíváncsi jellege lehetővé teszi, hogy absztrakt ötleteket közvetítsen, és olyan megoldásokat találjon, amelyeket mások esetleg elmulasztanak. A szívében lévő gyermek, a 3-as szám soha nem hagyja ki a lehetőséget, hogy szórakozzon, kapcsolatba lépjen másokkal, és kifejezze mindazt a szeretetet és örömöt, amelyet megtestesít.

A 3-as szám erősségei

Kommunikatív: A 3 egy kommunikátor keresztül-kasul, és ragyog minden formában kifejezés. Tele van gondolatokkal, ötletekkel, álmokkal és elmélkedésekkel, és ki kell engednie őket a világba. A 3-as szám az "eszmék embere", és ezeknek a fogalmaknak a megosztásával támogató energiákat vonz, amelyek ötleteit valódi tervekké alakíthatják.

Művészi: Szín,zene,alkotás! Bármi, ami az érzékekkel foglalkozik, a 3-as szám van ráírva. Rájön, hogy az írott és kimondott szó csak eddig vihet minket. A szavak képesek eszméket közvetíteni, de érzéseink kifejezéséhez szükségünk van a művészet páratlan erejére.

Bájos: A 3-as számnak könnyű vonzania más embereket mágneses személyiségével. Könnyed viselkedése és a jól kommunikáló képessége kombinálódik, hogy természetes karizmát hozzon létre, amely megkapja és megtartja mások figyelmét. A 3-asa mindenki szemének almája.

3-as szám gyengeségei

Naivitás: A 3-as szám fiatal és ártatlan természete miatt nagyon tudatában van a világ valóságának. Mivel nem volt tapasztalata ennek az érett bölcsességnek a kifejlesztésében, hajlamos arra, hogy rossz döntéseket hozzon, rossz helyzetbe hozza magát, és mások meg vádolják.

Fókuszálatlan: Ez a szám fényes tárgy szindrómában szenved. Izgatott mindentől, amit lát, és nem fog sok időt tölteni az egyik irányba való nézéssel, mielőtt máshová helyezné a fókuszt. Annyira tele van lelkes energiával, hogy csak élni, szeretni, nevetni és létrehozni akar  ami azt jelenti, hogy a valós célok és a haladás az út szélén esnek. A 3-asa inkább az élet és a kapcsolatok felszínén él. Mélyebbre menni azt jelentené, hogy megnyílik a potenciális negativitás előtt, és olyan érzésekhez és helyzetekhez kell kapcsolódnia, amelyekkel nincs sok tapasztalata. Ez a szám az örömöt a növekedés elé helyezi, ha nem könnyed és élvezetes, a 3 inkább egyáltalán nem vesz részt.

4-es szám a Tarot  A császár - nagy arkánum és az asztrológiában

Egy Tarot kártyapakliban a 4-es számú kártya a Császár. Ő a felelősség, a gyakorlatiasság és az erő sztoikus szimbóluma, akárcsak a   4-ese. Az állatövben a Rák asztrológiai jel a 4-es számhoz kapcsolódik. A rák a negyedik jel, és arra törekszik, hogy biztonságos környezetet teremtsen. Elkötelezett otthona és szerettei védelme iránt is. nem könnyű vele együtt élni különösen aki 3-án született mivel a követő számok nem igazán jönnek ki egymásnál. De,a számok egy képletben nem ugyan azt jelenti mint amit itt le írtam. Ebben a részben csak a számok jelentését írom le.

4-es szám

A 4-es szám az 1-es szám következő magasabb fennsíkja. Az inspiráció, amely az egyikben született, rendet és formát kap a négyen keresztül. Az első térbeli-fizikai szinten a 4-es számból emelkedik ki. A 4 a földet és az anyagot jelenti. Ez a jele annak a négy elemnek, mint a föld, a levegő, a tűz és a víz. Ez is a négy kardinális irányba mutat. A négyzet, amely megváltoztathatatlan tökéletességet jelent, a 4-es. Amikor erőre és hatékonyságra van szükség, ez a 4. számú a megmentő. A 4-es száma, az élet és a munka fel-le megközelítésével. Rendkívül megbízható, és nagy stabilitást kölcsönöz egy személynek vagy helyzetnek. A 4 elkötelezett a haladás, de konzervatívabb módon, mint a progresszív. Ragaszkodik ahhoz, ami kipróbált és igaz, ahelyett, hogy új módszereket próbálna ki. Még a nyugati kultúrákban a 13-as számnál is több, a 4-es számot néhány ázsiai országban nagyon szerencsétlennek tartják. Még a 4-es számtól való félelemnek is van neve! De a valóságban a 4-es szám bölcs és racionális energiát hordoz, amely biztonságérzetet és következetességet hozhat nekünk. Szigorú definíciója van a jóról és a rosszról, és hajlamos arra, hogy a dolgokat fekete-fehérnek tekintse, és nincs szürke közöttük. A 4-es szám a fejével vezet, nem a szívével, és ezt a mentális erőt arra használja, hogy szolgálati és elégedettségi életet építsen.

4-es szám erősségei

Gyakorlati: A 4-nek reális életszemlélete van, és nem befolyásolja a legújabb vagy legfényesebb tárgy, tapasztalat vagy ötletet. Ez a racionalitás lehetővé teszi, hogy bölcs döntéseket hozzon, és szilárd terveket dolgozzon ki, amelyek valóban mozgathatják. A 4 számára a praktikum a termelékenység gyökere.

Hűséges: A 4-es szám büszke arra, hogy megbízható, és egész nap keményen fog dolgozni, hogy bizonyítsa elkötelezettségét. Stabil alapra van szüksége ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát, ezért nagy erőfeszítéseket tesz a biztonságos, hosszú távú kapcsolatok, lehetőségek és megállapodások létrehozásában.

Szolgáltatás-orientált: Szorgalmas jellege azt jelenti, hogy a szolgáltatás természetesen jön a 4-hez. Tudja, hogy időt és erőfeszítést kell tennie a legjobb eredmények elérése érdekében, így a kapcsolatokban, a munkahelyeken, a barátságokban és otthon a szolgáltatások cselekedetei szükségesek ahhoz, hogy a dolgok zökkenőmentesen működjenek. Ez egy másik módja annak, hogy a 4 stabilitást teremtsen, és örömmel teszi a munkát.

4-es szám gyengeségei

Dogmatikus: A 4-es szám természete nagyon konzervatív és szilárd a személyes meggyőződésében. Miután eldöntötte, tényként tekint a véleményére, és nincs semmi köze ahhoz, hogy másoknak prédikálja őket. Sajnos ez a konkrét gondolkodásmód nem hagy teret más perspektíváknak. Míg a 4-es azt hiszi, hogy hű marad önmagához, valójában korlátozza önmagát.

Unalmas: A játék helyett a munka és a hagyományos érdekekhez és tevékenységekhez való ragaszkodás mellett a 4-es szám őszintén szólva kissé unalmas lehet. Ez lehet egyenes él, amely nem könnyen izgatott, és nem érdekli a kísérletezés vagy új dolgok kipróbálása. Tökéletesen elégedett az életmódjával, csak ez az életmód nem olyan érdekes mások számára.

Merev: Nehéz a 4-es számnak csapatjátékosnak lenni, mert annyira rugalmatlan. Magabiztos a hibában, mindig azt hiszi, hogy helyes, és soha nem hagyja magát megingatni. Ennek a bizonyos helyzetekben van értelme, de amikor az adok-kapok-ról és a közös munkáról van szó, a 4-nek sokat kell tanulnia.

5-ös szám a Tarot  A pápa - nagy arkánumés az asztrológiában

Az 5-ös számú kártya egy Tarot pakliban a Főpap . Ő a tanulás szószólója, és hírnökként működik az emberek és az egek között. Az asztrológiában az Oroszlán e csillagjegy elsősorban az 5-ös számhoz kapcsolódik. Az Oroszlán e az 5. asztrológiai jel, és egy energiaerő, amely magában foglalja az élvezetet és a kifejezést. A Szűz f-és az Ikrek c-jelei szintén az 5-höz kapcsolódnak - két furcsa jelhez, amelyek az információn és a megszerzett tudáson alapulnak.

5-ös szám

Az ötödik hozza az ötödik elemet, a tiszta szellemet, amely nincs kötve az anyaghoz. A személyiség integritása és a szellemi törekvés is a számhoz van rendelve. A pentagrammát, más néven ötcsillagost, az ötös szám szimbóluma. Az ötcsillagos csillag a halhatatlan isteni sugár rövidítése.

Az 5-ös szám egyik legfontosabb jellemzője a kíváncsiság és a különböző izgalmas élmények szükségessége annak érdekében, hogy teljesnek érezzék magukat. Szabadságra és kalandra vágyik, és nem fél hagyni, hogy a szél oda vigye, ahová csak akarja. Az 5-ösök számára az élet nem a célok kitűzéséről és a tervek készítéséről szól, hanem arról, hogy kimenjünk és kísérletezzünk. Bármi, ami felkavarja az érzékeket, felkelti az 5 érdeklődését, és alig várja, hogy részt vegyen az élményben.

Az 5-ös szám a változás mestere, amely képes az áramlással menni, és alkalmazkodni a különböző környezetekben és társadalmi helyzetekben való boldoguláshoz. Akkor a legboldogabb, ha a dolgok frissnek, nagy energiájúnak és lehetőségekkel telinek érzik magukat. Abban a pillanatban, amikor egy élmény túl rutinszerűnek vagy kiszámíthatónak érzi magát, az 5 valami magával ragadóbbra lép. Az egyetlen dolog, amihez ez a szám valóban kapcsolódik, az a függetlenség.

5-ös szám erősségei

Kíváncsi: Az alagút látásának ellentéte, az 5-ös szám 360 fokos látással rendelkezik, és minden, amit lát, csábítónak tűnik. Ez a furcsa természet számos izgalmas és felvilágosító új élménybe vezeti, amelyeket kevesen vehetnek fel. Az 5 számára a legjobb módja annak, hogy megtanulják a kísérletezést.

Alkalmazkodóképesség: Ez a szám nem ragaszkodik egyetlen ötlethez, munkához, kapcsolathoz vagy helyzethez sem, ezért a rugalmasság létfontosságú. Különálló érzelmei nagyobb mozgásszabadságot tesznek lehetővé. Függetlenül attól, hogy valami választás vagy véletlenül változik, ez a szám könnyen válthat sebességet, és figyelmét és energiáját az új körülmények felé irányíthatja.

Társadalmi: Az 5-ös szám felfedező, és tudja, hogy a világ megtapasztalásának egyik legjobb módja az, ha kölcsönhatásba lépünk a benne lévő emberekkel. Legyen szó akár egy az egy elleni helyről, akár élénk csoportkörnyezetről, ez a szám társadalmi helyzetekben virágzik, és soha nem hagyja ki a lehetőséget, hogy kapcsolatba lépjen valakivel, és tanuljon valaki újtól.

5-ös szám gyengeségei

Nem elkötelezett: A szabadság és az állandó változás ellenőrizhetetlen szükségessége miatt az 5-ös szám nagyon nem elkötelezett. Az 5-ös számára az elkötelezettség azt jelenti, hogy unatkozunk és megkötözzük magunkat, ami ellenkezik mindazzal, amit képvisel. Az értelmes kapcsolatok kialakítása és az életvezetési készségekben való jártasság nehéz, mert ez a szám nem rendelkezik a figyelmet arra, hogy átlássa a dolgokat.

Megbízhatatlan: Könnyen elvonhatja a figyelmét, és néha kíváncsi a hibára, az 5-ös szám nehezen tartja fenn a fókuszt elég hosszú ideig ahhoz, hogy betartsa a projekteket és ígéreteket. Ez a következetlenség káros minden típusú megállapodásra és kapcsolatra, és az 5-öt képtelenné és nem törődömé teheti.

Iránytalan: Ennek a számnak nem okoz problémát, ha csak azt látja, hová viszi az élet. De anélkül, hogy bármilyen irányérzéket, az 5 sok időt pazarol olyan tapasztalatokra, amelyek nem szolgálnak célt, miközben kihagyják azokat a lehetőségeket, amelyek sikeresebbé tehetik. Visszatekintve, az 5-ösök rájönnek, hogy több időt kellett volna töltenie a felkészüléssel.

A 6-os szám a TarotA szeretők - nagy arkánum és az asztrológiában

Teljesen érthető, hogy a Tarot kártyapakli 6-os számú kártyája a Szerelmesek. Ez természetesen egy olyan kártya, amely a szeretetet és a partnerséget képviseli, valamint azokat az erőfeszítéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy működjenek. Az állatövben a hatodik asztrológiai jel a Szűzf-és a 6-os házat képviseli. A Szűz is rendkívül szolgáltatás-orientált, teljesen önmagából ad, hogy segítsen javítani egy másik személyt vagy helyzetet. A Szerető állatöv jelek Bikab  Mérleg-g (mindkettő által uralt Vénusz) is kapcsolódik a 6 és mind a szimbólumok a vágy és odaadás. A jegyében Vénusz negatív- a Mérleg g  jegyében pozitív+ a Vénusz.

Az élet megerősítésének első virága Megengedhető számomra, hogy learassam a gyümölcsöket, és örömmel adjam a Neptunusz I-ha-bolygónak. A 3-as és 4-es szám a 7-es számot adja. A Hétben a szellem összekapcsolódott az anyaggal. A világiak és a szellemiek össze vannak kötve. Isten hat nap alatt teremtette a világot, a hetedik napon pedig megpihent. A 7-es szám az 1-ből származik, és a teremtés további fejlődését jelenti. A hét szimbóluma az élet első virága, amely a lét és az aratás szeretetét jelenti.A 6 szám

Megerősítés Mozgásban vagyok, és felismerem az élet csodáit Vénusz bolygó A 6-os szám egyensúlyt és harmóniát fejez ki. A 6-szor vagy 2-szer 3 a kozmosz földöntúli harmóniáját jelenti. A természetben a hatszög mindenhol megtalálható, például testsejtként vagy méhsejtként. A 6-os számnál minden mozgásban van, és Isten fényében van. A 6-os szám szimbóluma a hatszög, amely az egyetemes energiát képviseli. A 6-os szám a szív megtestesülése. A feltétel nélküli szeretetet képviseli, és azt a képességet, hogy támogassuk, tápláljuk és gyógyítsuk. Ez az együttérzés és az empátia erőteljes ereje, és meleg fénye a remény jelzőfénye. Feladata, hogy szívét és lelkét mások szolgálatára használja.

A 6-osa mindenféle partnerségben ragyog, de különösen érzelmi partnerségekben. Empátiája arra késztet másokat, hogy leengedjék az őrséget, és nyitottak és őszinték legyenek az érzéseikkel kapcsolatban, ami viszont lehetővé teszi, hogy megértse és biztosítsa a szükséges segítséget. Mindannyiunknak hasznát vennénk valakinek az életünkben, aki a 6-os odaadó energiáját nyilvánítja ki.

A 6-os szám erősségei

Támogató: Amikor egy vállra van szükség ahhoz, hogy támaszkodjon, a 6-os szám lesz az első, amely megérkezik, kedves, lágy jelenléttel és szívből jövő tanácsokkal felszerelve. Nem egyszerűen csak arra vár, hogy beszéljen valóban meghallgatja és megpróbálja megérteni, hogy együttérzését és gyógyulását oda irányíthassa, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Védelmező: A 6 feltétel nélküli szeretete kiterjed minden lényre, és lehetővé teszi, hogy felszólaljon azokért, akiknek nincs hangjuk. De ez a védelem különösen hevessé válik, amikor a családról van szó. Bármi, ami azzal fenyeget, hogy felborítja szerettei érzelmi vagy szellemi egyensúlyát, felébreszti a 6-os haragját.

Romantikus: A 6-os romantikusabb, mint bármely más szám. Keményen dolgozik, hogy békés, kölcsönös kapcsolatokat hozzon létre, és folyékonyan beszéli az összes szeretetnyelvet. A 6-os szám csak akkor boldog, ha a másik fele boldog, így minden idejét, támogatását és szeretetét arra fogja fordítani, hogy ezt így tegye.

A 6-os szám gyengeségei

Passzív: Annak érdekében, hogy mások kedvében járjon és megőrizze a békét, a 6-os szám megengedheti magának, hogy gyakran kihasználja. Az agreszívabb, irányító energiák könnyen legyőzhetik azt a hatot, akik inkább egy nemkívánatos opcióval haladnak, mint hogy felszólaljanak és hullámokat keltsenek.

Önfeláldozó: Míg együttérzése erény, a 6-os szám annyira hajlandó feláldozni magát másokért és a harmónia kedvéért, hogy elhanyagolja saját szükségleteit és jólétét. Csak annyit adhatunk, és ez a szám gyakran figyelmen kívül hagyja az öngondoskodást, amely kiegyensúlyozottnak érezné magát. Ahogy mondják, nem lehet üres csészéből önteni.

Idealista: A 6-os elvárja mindenkitől, hogy úgy bánjon másokkal, ahogy azt teszi, ami az ő fejében egy tökéletes világhoz vezetne. De a való világ nem így működik, és amikor ez a szám rájön, hogy az eszméi elérhetetlenek, akkor rendkívüli felfordulással és kiegyensúlyozatlansággal szembesülhet.

7-es szám a Tarot  A kocsihajtó - nagy arkánum és az asztrológiában

Csakúgy, mint a 7-es  a Tarot  hetedik lapja, a Diadal Szekér, küldetésen van. Mind a fókuszt, mind a szándékot arra használja, hogy energiáját a célja felé vezesse. Az asztrológián belül a Mérleg  és a Halak csillagjegyei egyaránt a 7-es számhoz kapcsolódnak. A Mérleg a hetedik asztrológiai jel, és a megingathatatlan igazság szimbóluma. A Halak az állatöv legszellemibb jele, és arra ösztönöz minket, hogy kapcsolódjunk mindenhez, ami mélyebb és nagyobb, mint mi magunk.

7-es szám.

Az élet megerősítésének első virága Megengedhető számomra, hogy learassam a gyümölcsöket, és örömmel adjam a Neptunusz I- bolygónak. A 3-as és 4-es szám a 7-es számot adja. A Hétben a szellem összekapcsolódott az anyaggal. A világiak és a szellemiek össze vannak kötve. Isten hat nap alatt teremtette a világot, a hetedik napon pedig megpihent. A 7-es szám az 1-ből származik, és a teremtés további fejlődését jelenti. A hét szimbóluma az élet első virága, amely a lét és az aratás szeretetét jelenti.

A 7-es szám egyszerre mély és bölcs. Nem elégedett egyszerű magyarázatokkal és felszíni szintű információkkal ez komolytalan dolog. Tudja, hogy az igazi arany mélyebbre van temetve, és addig nem áll meg, amíg meg nem találja, és akkor tovább fog ásni. A kérdések feltevése, a kutatás, a hallgatás és az érzékelés mind olyan speciális készségek, amelyeket a 7 használ a tudatosság keresésében. Bár a spiritualitás különösen fontos a 7-es számában, az élet intellektuálisabb megközelítésére van szükség, mint az érzelmire. Ez egy analitikus szám, amely élvezi az információk összegyűjtését és szűrését, hogy válaszokat találjon. Mégis, van egy erősebb intuíciója, mint gondolnád, amelyet útmutatóként használ. A tudatos és tudatalatti gondolkodásnak ez a kombinációja lehetővé teszi a 7-es számmisztikai elme számára, hogy fényt világítson a legmélyebb birodalmakba, hogy hozzáférjen a rejtett igazságokhoz.

A 7-es szám erősségei

Spirituális: A 7-es megértése, hogy mindig van valami mélyebb, valami több, amit nem látunk, a spiritualitás nagy érzését csepegteti bele. Míg a vallás túlságosan korlátozó ehhez a határtalan számhoz, a szellemi világgal való nagyon személyes, intellektuális kapcsolat több rejtélyt és értelmet ad tapasztalatainak.

Kíváncsi: Végtelen kérdések várnak választ, a világ hihetetlenül vonzó hely a 7-es szám számára. Sok téma iránt érdeklődik, és arra törekszik, hogy annyi tudást és megértést szívjon fel, amennyit csak tud. Akár gyakorlati, akár metafizikai, nem számít, a 7-es szám mindig többet akar tudni.

Analitikus: A 7-es szám nem csak egy információs szivacs. Miközben arra készteti, hogy minden adatot befogadjon, amit csak tud, valódi ereje abban rejlik, hogy átválogatja, amit talál. Az, hogy képesek vagyunk elválasztani a hasznosat az értelmetlentől, és azonosítani a tényeket a fikciótól, segít a 7-nek a pályán maradni és követni a legértékesebb bölcsességet.

7-es szám gyengeségei

Visszavonult: A 7-es idejének nagy részét mélyen a gondolkodásban és a tanulásban tölti, és nem tulajdonít nagy jelentőséget az élet könnyebb oldalának. Idővel a társadalmi részvétel hiánya még inkább befelé fordítja a 7-et, korlátozva élettapasztalatait, és képtelenné téve új barátságok és romantikus kapcsolatok kialakítására.

Titkos: Ez a szám kényelmesebben tartja kártyáit a mellkasához közel. Nem arról van szó, hogy a 7-es megpróbál káros titkokat elrejteni, csak nem érzi szükségét annak, hogy mindenki mindent tudjon róla. A probléma az, hogy lehetetlen valódi módon kapcsolatba lépni másokkal, ha soha nem engeded, hogy lássák az igazi énedet.

Gyanús: Mivel kielégíthetetlenül a felszín alá kell néznie, a 7-es szám felboríthat egy jó dolgot azáltal, hogy feltételezéseket és vádakat tesz, vagy válaszokat keres, amikor nincsenek. Mindig azt feltételezi, hogy több van a történetben, még akkor is, ha valójában nincs.

8-as szám a Tarot- Az erő - nagy arkánumés az asztrológiában

A Tarotban a 8-as számhoz társított kártya az Erő - a nyolcadik Tarot kártya a pakliban. Ez a kártya a a 8-as karmikus erejét és gondos vezérlését képviseli. Az asztrológián belül a Skorpió és a Bak csillagjegyei kapcsolódnak a 8-hoz. A Skorpió az állatöv nyolcadik jele, és ugyanolyan erővel és elszántsággal rendelkezik, mint ez a szám. A Bak, amelyet a tiszteletreméltó Szaturnusz irányít, a professzionalizmus, a teljesítmény és a presztízs jele, így a  8-as számmal való kapcsolata világos, mint a nap.

8-szám

A megerősítés Isten fényében dolgozhatok a Szaturnusz bolygón A 8-as szám egy szent szám, amely a megújulást jelenti. A Biblia szerint 8 ember volt Noé bárkáján, ők élesztették újjá a világot. Miután legyőzted a menny hét szakaszát, elérted a célt. Most a feladat az, hogy kitöltse a létrehozott helyet. A társított szimbólum az oktogon. Szimbolizálja az összes ellentét integrációját és az összes lehetőség kialakulását.  Az összes száma közül a 8-as szám a megvalósító, és az elérett célok alapján méri az életet. Jó üzleti érzékkel, erőteljes jelenléttel és erős sikervággyal rendelkezik. A 8 az egyensúly szimbóluma is - szimmetrikus alakjában láthatjuk. Minden áldásért, amit kap, visszahozza az embert az univerzumba. Amikor a dolgok kiegyensúlyozottak, stabilnak, ellenőrzöttnek és támogatottnak érzik magukat, ami a legtermékenyebb környezet a 8-asok számára.

A kínai kultúrában a 8-as számot tekintik a legszerencsésebb számnak, és szándékosan dolgozzák fel az esküvői dátumokat, születési dátumokat, címeket és pénzügyeket. Még a világában is vannak olyan emberek, akikről ismert, hogy megváltoztatják a nevüket annak érdekében, hogy további 8-asokat adjanak hozzá a diagramjukhoz, remélve, hogy emulálják ennek a számnak a teljesítményszintjét. A 8 a teljesítmény végső formáját képviseli, amelyre sokan egész életüket azzal töltik, hogy törekednek. A 8-as szám a jövő oszlopában láthatjuk a Szaturnusz száma nem könnyű, de fontos a jövő oszlopában, és az anyagi biztonság érdekében.

8-as szám erősségei

Ambiciózus: Azt mondani, hogy a 8-nak ambíciója van, könnyedén fogalmazva azért élnek, hogy elérjék! Ez a szám küldetése, hogy minél több célt érjen el, és a lehető legtöbb sikert gyűjtse össze. Módszereiben stratégiai fontosságú, és elkötelezett a célja iránt. A teljesítményből származó jó érzések mindent megadnak a 8-nak, amire szüksége van ahhoz, hogy felfelé emelkedjen.

Karmikus: Spirituális értelemben a 8-as szám a visszaadásról szól. Felismeri, hogy sikerei nem egyedül vannak, és szándékosan felismeri és értékeli a kapott segítséget. Egyensúlyba hozza a teljesítményt a hálával, amit aztán újra egyensúlyba lehet hozni több teljesítménnyel - ez a siker ciklusa, amelyet a 8 folyamatosan megnyilvánul.

Tartós: Még akkor is, ha a zsetonok le vannak kapcsolva, a 8-asának nagyszerű bátorsága van. Tudja, hogy képes rá, de ez a képesség gyakran nem az egyetlen tényező. Türelemmel és elszántsággal a 8-as biztos abban, hogy a dolgok végül meg fognak történni. Hajlandó harcon keresztülmenni, mert nincs kétsége afelől, hogy a jólét a másik oldalon van.

8-as szám gyengeségei

Materialista: A 8 szereti élvezni az eredményeit azáltal, hogy szép dolgokkal veszi körül magát. Úgy tekint erre, mint egy személyes jutalomra és egy módra, hogy egyensúlyba hozzuk a megnyilvánulás ciklusát. Sajnos mások számára ez a tulajdonság a 8-at sekélynek tűnhet. Olyan opportunistákat is vonzhat, akik félreértik a 8-as szándékait.

Mérvadó: Nem meglepő, hogy mindez a teljesítmény egyenesen a 8-as szám fejébe megy. Megszokta, hogy vezető, és ez ad neki egyfajta személyes hatalom. De a 8 mindig azt feltételezi, hogy az ő útja a helyes út, és ha elutasítja mások véleményét és figyelmen kívül hagyja erőfeszítéseiket, akkor még gyorsabban elveszítheti támogatását, mint amennyit szerzett. A 8-as nem akar engedélyt vagy megbocsátást kérni. A siker iránti igénye vakká teheti a szabályokat és folyamatokat, de ezeknek a korlátoknak a figyelmen kívül hagyása és a dolgok saját kezébe vétele lehetetlenné teszi a csapatmunkát, és éket ver a partnerségekbe. A 8-as szám annyira megszokta, hogy a saját útját járja, hogy most elvárja.

A 9-es szám a TarodbanA remete - nagy arkánum és az asztrológiában

A kilencedik Tarot kártya a Tarot pakliban a Remete. Ugyanazokat a tulajdonságokat tükrözve, mint a  9-ese, ez a kártya bölcs szerű bölcsességet és kapcsolatot hordoz az istenivel. De az asztrológiában a Nyilasi és a Kosa a 9-es számhoz kapcsolódó állatövi jelek. A Nyilas az asztrológia kilencedik jele, és ennek a számnak a kiterjedt, filozófiai és nyitott természetét tükrözi. A Kos, akárcsak a 9-es, harcos, aki hajlandó elviselni minden kihívást, hogy gazdag jutalmakat arasson.

9- számmisztikában.

A kilenc csillag megerősítés a Mars forrásbolygójának része vagyok a 9-es szám a kezdet, a vég és a beteljesedés tökéletes befejezése. A kilences 3x3-ból készült. A 9 a földi paradicsomot, a hármas hármasságot szimbolizálja. Ez az utolsó szám, tartalmazza a többi szám összes tapasztalatát. A buddhizmusban a kilenc a legmagasabb spirituális erő. A hozzárendelt szimbólum a kilenccsillagos. A kilenccsillagos csillag körből és háromszögekből áll. A 9-es szám energiája a befejezést jelenti, de nem a véglegességet. Gondolj rá ciklikus értelemben; egy ciklus befejezéséről szól, és arról a potenciálról, amelyet egy másik ciklus megkezdéséhez teremt. A  9-ese bevezeti ezt az átmenetet vagy átalakulást, irányítva és felhatalmazva minket bölcsességével. Elnyeli a válaszokat egy spirituális forrásból, majd átadja nekünk a való világban. Ez a szám a szíve mélyén humanitárius. Együttérző, kedves és szándékában áll arra, hogy erőfeszítéseit a legnagyobb jó megteremtésére fordítsa. A 9-ese átesett a nehézségeken, és ennek eredményeként bölcsebb, erősebb és tudatosabb. Ezek az első kézből szerzett tapasztalatok különösen megértik azokat, akik küzdenek és hajlandóak értékes támogatást nyújtani.

A 9-es szám erősségei

Ébredés: Az élettapasztalaton keresztül a  9-es száma megtanulta belső bölcsességének értékét és nagyságát. Most abban a helyzetben van, hogy másokat is felébreszthet a saját magasabb énjükre. Példát mutatva, a 9 megmutatja, hogyan kell kezelni a nehézségeket kegyelemmel és megértéssel, másokat is arra ösztönözve, hogy ugyanezt tegyék.

Toleráns: Míg néhány más szám szigorúan a fekete-fehérre összpontosít, a 9-es szám a szürke végtelen árnyalatait látja. Nem húz vonalat egyetlen faj, vallás vagy életmód között sem – teret és tiszteletet ad mindenkinek. Az ítélet és az elfogultság egészséges hiánya lehetővé teszi a 9 számára, hogy mindenkit értékesnek és támogatásra érdemesnek lásson.

Támogató: A 9-es szám lágy szíve sok lelket vonz, akik támogatást keresnek. Függetlenül attól, hogy min megy keresztül, tudja, hogy kötelessége segíteni másoknak az útjukon. Tudatában van annak, hogyan működik a világ, és tudja, mi kell ahhoz, hogy átvészelje a kihívásokkal teli időket, így értékes tanács-, vigasz- és gyógyulási forrássá válik mások számára.

A 9-es szám gyengeségei

Neheztelés: A 9-es számnak sok olyan tapasztalata volt, amelyek súlyos nyomot hagytak a szívében. Amikor nem engedi meg magának, hogy feldolgozza és begyógyítsa ezeket a sebeket, ez a neheztelés árnyékot vet a 9 szellemére, és negatívan befolyásolja a mai kapcsolatait.

Áldozat: Ez a szám ad egy hibát. Úgy érzi, hogy eleget tesz a felelősségnek azáltal, hogy bármilyen minőségben ott van azok számára, akiknek szükségük van rá, de ez egy áldozati gondolkodásmód. A  9-es cikke annyira a másokról való gondoskodásra összpontosít, hogy elhanyagolja önmaga gondozását, és megteremti a kiegyensúlyozatlan és koncentrálatlan élet alapjait.

Szenvedés: A 9-es szám által elszenvedett kihívások során abba a gondolkodásmódba eshet, hogy az élet szenved. Nagyobb jelentőséget tulajdoníthat a küzdelem idejének, mint a könnyed időknek, vagy a viharos kapcsolatoknak, mint a kiegyensúlyozottaknak. Minél inkább elfogadja a 9-es a nehézségeket, annál rendszeresebb lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.